Ik telde mijn jaren en besefte dat ik minder tijd heb om te leven dan ik tot nu toe heb geleefd.
Ik voel me als een kind dat een pak snoepjes wint: eerst at hij ze met plezier op, maar toen hij zich realiseerde dat er weinig over was, begon hij ze intens te proeven.
Ik heb geen tijd voor eindeloze vergaderingen waarin de statuten, regels, procedures en interne regels worden besproken, wetende dat er niets zal gebeuren.
Ik heb niet langer het geduld om op te staan voor absurde mensen die, ondanks, hun chronologische leeftijd, nog niet volwassen zijn geworden.
Mijn tijd is te kort: ik wil de essentie, mijn geest heeft haast.
Ik heb niet meer zoveel snoep in het pakket.

Ik wil naast mensen leven, zeer realistische mensen die weten hoe ze moeten lachen om hun fouten en die niet opgeblazen zijn door hun eigen triomfen en die verantwoordelijkheid nemen voor hun daden.
Op deze manier wordt de menselijke waardigheid verdedigd en leven we in waarheid en eerlijkheid.
Het zijn de essentiële zaken die het leven nuttig maken.
Ik wil mezelf omringen met mensen die weten hoe ze de harten moeten raken van degenen die met harde slagen van het leven hebben leren groeien met zoete aanrakingen van de ziel.

Ja, ik heb haast.
Ik heb haast om te leven met de intensiteit die alleen volwassenheid kan geven.
Ik ben niet van plan om de resterende desserts te verspillen.
Ik ben er zeker van dat ze voortreffelijk zijn, veel meer dan degenen die tot nu toe zijn gegeten.
Mijn doel is om het einde tevreden en in vrede met mijn dierbaren en mijn geweten te bereiken.
We hebben twee levens en de tweede begint wanneer je je realiseert dat je er maar één hebt.

Gedicht van Mario de Andrade (San Paolo 1893-1945) Dichter, romanschrijver, essayist en musicoloog. Een van de grondleggers van het Braziliaanse modernisme.

Naar het dak van de wereld!

Heerlijk primitief reizen door Ladakh, de Himalaya, het dak van de wereld. Onderweg een leuke ontmoeting met Tibetanen die aan het eten zijn op de rand van een berg. Deze mensen trekken van de ene plek naar de andere op zoek naar werk. Geen bezit. Zij nodigen mij vriendelijk uit aan te schuiven en mee te eten, rijstepap lekker warm. Erna weer met de auto over gevaarlijke wegen, geen stoplichten wel duizenden geiten die ons ophouden. Heerlijke aankomst in een (tent)Hotel, warme ontvangst met nasi reeds gebruikt bestek en bankje met grootmoeders kleedje erop om ‘zacht’ te liggen. De reis eindigt in Annapurna, ander deel van Himalaya, in Nepal. Fantastisch paragliden op 1800 meter hoog, boven de sneeuw. Aanrader deze reis.

Fotoalbum

Ieder jaar maak ik een mooie reis naar het verre oosten. Hieronder een verzameling foto’s van mijn reizen.